Lees hoe het aanpassen van je woning werkt. De aanpassing voor je woning vraag je aan via dit formulier.Â
Velden met * zijn verplicht
We geven geen toestemming voor:
Je kunt de aanvraag afronden en het formulier versturen, maar dat heeft geen zin.
We geven wel toestemming voor:
Let op: de Alliantie is niet verantwoordelijk voor aanpassingen die een bewoner zelf doet of laat doen. Bij verhuizing krijg je geen geld van ons voor de aanpassingen.
Let op: de Alliantie is niet verantwoordelijk voor aanpassingen die een bewoner zelf doet of laat doen. Bij verhuizing krijg je geen geld van ons voor de aanpassingen. We kunnen je vragen de aanpassing te verwijderen als je verhuist.
Aanpassing grond gemeenteEen aanpassing voor grond van de gemeente vraag je aan bij je gemeente.
Gebouw met een VvEWoon je in een gebouw met een Vereniging van Eigenaren en je wil iets aanpassen aan de buitenzijde van de woning of aan de algemene ruimte? Dan kun je de aanvraag bij je VvE doen.
De prijs van de aanpassing is afhankelijk van de situatie in de woning. De prijs bepaalt de uiteindelijke huurverhoging. We vragen je eerst om akkoord. Na akkoord voeren we de aanpassing uit. De verhoogde huurprijs gaat dan de eerst volgende maand in.
Woon je in een eengezinswoning, dan kun je vaak zonnepanelen aanvragen. We controleren altijd eerst of het dak geschikt is voor zonnepanelen. Ook kijken we of de ligging van de woning goed is. Verder kijken we hoeveel zonnepanelen op het dak passen. Als dit allemaal gecontroleerd is, neemt onze leverancier contact op. De opbrengst van de zonnepanelen wordt bepaald door het aantal zonnepanelen dat op het dak past. De verwachte opbrengst moet meer opleveren dan kosten voor de bewoner. Je ontvangt een voorstel voor een aantal panelen en de kosten die daarbij horen. Na akkoord, maken we een afspraak voor plaatsing van de zonnepanelen.
Let op! Voor zonnepanelen berekenen we een huurverhoging. Dit betaal je via de servicekosten.
Er liggen al zonnepanelen op het dakJe kan zonnepanelen aanvragen als er zonnepanelen op het dak liggen en als deze beschikbaar zijn voor jouw woning. Als je de aanvraag afmaakt, gaan we dit controleren. We nemen daarna contact met je op. Er liggen (nog) geen zonnepanelen op het dakJe kan geen zonnepanelen aanvragen als er nog geen zonnepanelen op het dak liggen.Â
Zonnepanelen plaatsen op een woongebouw, doen wij alleen voor alle woningen tegelijkertijd. Meestal in combinatie met andere duurzaamheidswerkzaamheden of dakwerkzaamheden. Niet alle gebouwen zijn geschikt voor zonnepanelen. Als jouw gebouw aan de beurt is, dan ontvang je van ons bericht.Mijn gebouw is onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VvE)Gebouwen die woningen met eigenaren en huurders hebben, zijn onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VvE). In dat geval beslist de VvE over zonnepanelen. Je kunt je vraag aan de VvE stellen.
Lever een medische verklaring aan waaruit blijkt dat de aanpassing nodig is.
Een aanpassing die onder de WMO valt, zoals een verhoogd toilet, wandbeugel, anti-slip vloer, traplift of 2e trapleuning vraag je eerst aan bij je gemeente. Als je akkoord hebt gekregen van de gemeente, neemt de gemeente contact met ons op. Dan geven wij over het algemeen toestemming. Geeft de gemeente geen akkoord? Dan kun je de aanpassing bij ons aanvragen via de optie: 'Ik wil iets anders aanpassen' in dit formulier. Let op: je betaalt dan zelf de kosten van de aanpassing.Â
We geven toestemming om een verhoogd toilet, antislip vloer, tweede trapleuning of wandbeugel aan te brengen. Ook als dit niet wordt vergoed door de gemeente.
Regenton plaatsen en regenpijp inkorten appartementWe geven geen toestemming voor een regenton plaatsen en regenpijp inkorten als je in een appartement woont. Het leidingwerk zit voor alle appartementen aan elkaar vast. Als er een fout wordt gemaakt, hebben meerdere huishoudens hier overlast van. Je kunt de aanvraag afmaken, maar dat heeft geen zin.Â